Vragen? Bel 0180 – 233 180 | info@tbkbabyspa.nl

Echoscopie

Een pretecho laten maken

Bij TBK Baby Spa kunt u 2D, 3D en 4D pretecho’s laten maken tijdens de zwangerschap.
Dankzij onze heldere echo’s ziet u uw kindje van dichtbij.

Vanaf acht weken zwangerschap kan er een pretecho gemaakt worden. Op deze manier kunt u als aanstaande ouder(s) alvast kennismaken met uw kindje. Naaste familieleden of vrienden kunt u meenemen naar TBK Baby Spa.

Bij alle echo’s worden foto’s en korte filmpjes van maximaal 10 seconden gemaakt. Deze worden na afloop naar uw smartphone verstuurd. Ook krijgt u een geprinte foto mee naar huis.

De vroege echo

(tussen 8-12 weken)

Na 8 weken zwangerschap kunt u een 2D pretecho laten maken. Hierbij krijgt u ook het hartje te zien kloppen. Pas vanaf 15 weken mogen wij het hartje laten horen. Voor de beste beelden van een vroege echo, kunt u het beste met een volle blaas komen.

IMG-20221102-WA0007

Het geslacht: jongetje of een meisje?

(Na 16 weken)

Na 16 weken is te zien of u een jongetje of een meisje krijgt. Tenminste: als ‘ie niet met de beentjes gekruist ligt. Mochten we het door de ligging niet goed kunnen zien, dan maken we een nieuwe (gratis) afspraak om het u alsnog te kunnen vertellen.

De 3/4D pretecho

(tussen 20-30 weken)

Voor de duidelijkste pretecho’s in 3D en 4D is het belangrijk dat er nog genoeg vruchtwater in de buik is. Vanaf week 30 neemt de hoeveelheid vruchtwater af. Bent u volslank, in verwachting van een tweeling of ligt de placenta aan de voorzijde van de buik, dan raden we u aan om nog voor de 26 weken te komen.

Het kan voorkomen dat uw kindje niet goed voor de echo ligt en zich “verstopt”. Achter de placenta, met het gezichtje tegen de baarmoederwand of naar de rug van de moeder. Of het heeft de vuistjes voor het gezicht – of zelfs de voetjes. We begrijpen dat het jammer is als u het gezichtje niet goed kunt zien. In dat geval plannen we kosteloos een nieuwe afspraak.

Zwangerschapsstadia en pretecho’s

  • Vanaf 5 weken is de zwangerschapsring zichtbaar in de baarmoeder. Het is nog te vroeg om het hartje te zien kloppen.
  • Vanaf 6 weken kunt u het hartje zien kloppen. Een vroege pretecho (2D) is nu mogelijk.
  • Vanaf 8 weken zwangerschap is uw kindje nog beter te zien.
  • Vanaf 16 weken zwangerschap kunnen we u vertellen wat het geslacht van uw baby is.
  • Vanaf 20 weken is het mogelijk om met een 3D of 4D echo het gezichtje goed in beeld te krijgen.

De 2/3/4D pretecho

2D echo

Op elk moment tijdens de zwangerschap is het mogelijk om een 2D echo te maken. U ziet uw kindje in zwart-wit bewegende beelden. U kunt de handjes en voetjes zien en zelfs zien of het kindje op dat moment duimt.

3D echo

Een 3D echo is een stilstaand beeld van een levensechte weergave van uw kindje. Hierbij zijn duidelijke contouren zichtbaar van bijvoorbeeld de vingertjes, voetjes, neusje en lipje.

4D echo

U ziet ‘live’ wat uw baby doet: gapen, schoppen, draaien, duimzuigen… Met een 4D echo ziet u beweging én kleur.

De kosten van een pretecho

Wilt u alle vingertjes tellen of zien op wie het kindje begint te lijken? Met de pretecho’s kan dat. U kunt kiezen voor een losse echo of voor een voordeliger pakket met meerdere af te nemen pretecho’s. U gaat altijd naar huis met een setje foto’s. U kunt er zelfs voor kiezen  om een filmopname inclusief geluid van het hartje vast te leggen.