Vragen? Bel 0180 – 233 180 | info@tbkbabyspa.nl

Babymassage

Shantala babymassage

Met deze babymassage zal uw baby volop genieten en heerlijk ontspannen!

Wat is een Shantala babymassage?

Een shantala babymassage is een complete lichaamsmassage voor baby’s. Deze massagetechniek komt oorspronkelijk uit India en is een ritmische ontspanningsmassage op een respectvolle en liefdevolle manier waarbij u als ouder contact heeft met uw baby. Een massage waarbij u goed kijkt naar de lichaamstaal van uw baby en hier uw massage op aanpast. 

Waarom kiezen voor TBK Baby Spa?

  • Wij zijn gecertificeerd in het geven van Shantala babymassages; 
  • U ontvangt een warm welkom met tijd voor koffie of thee;
  • Onder begeleiding voert u zelf de massage uit, zodat u het ook thuis kunt geven;
  • De band met uw baby wordt versterkt;
  • Ook in combinatie met babyfloating.

Babymassage: massage voor het hele lichaam

Bij TBK Baby Spa kan uw baby heerlijk ontspannen en genieten. Wij zijn gecertificeerd in het geven van de shantala babymassage. Deze relaxte massage draagt bij aan het versterken van de band tussen u en uw baby. Het verlicht tevens darmkrampjes, veel huilen en zorgt voor een ontspanning van het gehele lichaam.

Er zijn meer voordelen aan het geven van een shantala babymassage: deze massage is ook goed voor de spierontwikkeling en zorgt voor een goede ontwikkeling van de huid. Daarnaast stimuleert het de zintuigen.

Baby massage
Massage baby voetjes

Voelend aanraken en de band met uw baby versterken 

Het is belangrijk om tijdens de massage te letten op het tempo waarin u uw baby masseert. Uw baby heeft de tijd nodig om alle prikkels te verwerken en te registreren. Als het tempo te hoog is kan uw baby sneller overprikkeld raken. Bij de Shantala massage spreken we over ‘voelend aanraken’. Het gaat om de volle aandacht die u heeft voor uw baby en uzelf. Dit komt de geestelijke en emotionele ontwikkeling ten goede en versterkt de band tussen ouder(s) en kind. 

Zelf de massage uitvoeren

Wanneer u bij ons komt voor een shantala babymassage zal een van onze medewerkers u meenemen in het concept van de massage en u uitleg geven. De massage wordt vervolgens eerst voorgedaan op een babypop door een medewerker van TBK Baby Spa, daarna voert u zelf de massage uit op uw baby. Deze babymassage versterkt de band tussen u en uw baby. Ook zorgt het ervoor dat uw baby zich kan ontspannen. Door de liefdevolle aanrakingen en het lichamelijke contact ervaart uw baby de geborgenheid. 

Baby massage
Argan olie

Veilige massageolie voor uw baby

De shantala babymassages worden uitgevoerd met massageolie. Wij werken met massageolie van het merk Volatile. Bij ons heeft u de keus om uw baby te masseren met een geur van mandarijn of lavendel. De oliën kunt u volledig veilig gebruiken voor het masseren van uw baby.